lauantai 17. kesäkuuta 2017

Itusalaatti





Täytyy myöntää, että viime vuosina olen ollut hiukan huono salaatinsyöjä, vaikka rakastan syödä terveellisen hyvin. Vähitellen olen alkanut muuttamaan tapojani ja melkein joka viikko teen valmiiksi ison salaatin, jota voi päivän mittaan syödä. Joskus sitä huomaa, että oho sehän on jo loppu ja pitää alkaa tekemään uutta salaattia.

Salaateissa rakastan tietynlaista raikkautta ja sitä ettei se ole liian tylsä. Oliiveja ei ainakaan minun salaateista tule löytymään, mutta kaikenlaista muuta voin testailla. Nyt olen innostunut iduista kovasti, joten niitä on tullut myös salaatin joukkoon laitettua. Joskus ituhippeily on ihan hauskaa.

Harmi vain, että tähän aikaan vuodesta tuorepinaatti ei ole halvimmasta päästä. Onneksi parvekeella sentään kasvaa hiukan pinaattia, mutta saa nyt nähdä tulee niistä ikinä mitään. Niin paljon ,että päätyisivät lautaselle asti syötäväksi.

Oikeastaan salaatin syönnistäkin voi tehdä hauskaa. Ei sen täydy olla tylsää. Vaihtelulla saa paljon monipuolisuutta aikaiseksi. Monet pitävät salaatinsyöntiä pelkkänä terveysintoiluna ja pupunruokana, mutta onhan se paljon muutakin. Siitähän saa paljon tärkeitä ravinteita päivän mittaa ja kyllähän raikas, pirteä ruoka vaikuttaa niin energiatasoon kuin omaan mieleen. Hyvällä ruoalla saa paljon aikaiseksi. 


ITUSALAATTI

Idätettyjä siemeniä
½ Kurkka
Kourallinen Pinaattia
1 dl Tuoretta basilikaa
1 Punasipuli
1 rkl Omenaviinietikkaa
1 rkl Öljyä
½ Sitruunamehua
pippuria
jauhettua minttua

Aloita 3-4 päivää aikaisemmin siementen idätys
Pilko kurkku, sipuli ja lisää joukoon idut
Laita kulhoon  myös öljy, etikka, sitruuna ja mausteet.
Sekoita kunnolla ja tarjoile.
Voit halutessasi valmistaa salaatin jo edellisenä iltana niin sipulit ei enää maistu niin kitkeriltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti