sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Kurpitsaleipä


Syksy on minulle ollut aina hiukan kurpitsojen aikaa. Niistä yleensä on tullut tehtyä herkullista sosekeittoa, mutta tällä kertaa päätin kokeilla kurpitsaleipää. Ohjeena käytin vähän samantapaista reseptiä mitä olen banaanileipiä tehdessäni käyttänyt. Kuitenkin lopputulos oli taivaallisen herkullinen.

En tiedä miksi, mutta meiltä löytyy jopa kolme leipävuokaa, joista kuitenkin käytän vain yhtä. Pitäisi varmaan noista muutamasta päästä eroon sekä yhdestä sydänvuoasta. Kyllä sitä sitä kaikenlaista vuokaa on vuosien aikana tullut kirppareilta tai joululahjaksi. Lopulta niistäkin omat suosikit ovat löytyneet.




KURPITSALEIPÄ

1 kpl  Myskikurpitsa
4 dl Kaurajauhoja
2 rkl Siirappia
3 dl Kaurahuitaleita
1 tl Kanelia
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Neilikkaa
1 tl Inkiväärijauhe

1. Leikkaa ja paista kurpitsapaloja uunissa 30-40 min. 200 asteessa

2. Muussaa paistetut kurpitsat

3. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään kulhossa.

4. Lisää joukkoon kurpitsasose ja siirappi

5. Laita taikina leipävuokaan.

6. Paista uunissa 200 asteessa 40-60  minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti