maanantai 21. elokuuta 2017

Bagelit

Katselin tässä taas reseptikansiotani, johon lisäilen reseptejä mitkä pitäisi testailla. Sieltä tällä kertaa silmieni eteen pomppi bagelresepti. Olen aina halunnut testaailla millaista olisi tehdä bageleita. Ovatko vaikeitavai helppoja. 

Mustia seesaminsiemiä sattui vielä oleman kaapissa. Yleensä noita  tulee löydettyä aasialaisista kaupoista. Tavallisessa kaupasta en ole löytänyt kuin vaaleita.  Joskus osa resepteistä sisältää mitä oudoimpia raaka-aineita, joista ei välttämättä edes tiedä mitä ne ovat.

Voi, että näiden tekeminen oli sitten hauskaa puuhaa. Monta erilaista hauskaa vaihetta. Ehkä näistä tein hieman pieniä, mutta ensi kerralla sitten hiukan isompia. Viime aikoina ollut hauska myös leipoa kaikenlaisia leipiä. En kauheasti leivo, koska varsinkin jos tulisi tehtyä jotain pullia niin saisi itse syödä ne kaikki. Kouluaikoina tuli ehkä enemmän leivottua vähän kaikenlaista. Nykyään etsin paljon vegaanisia leivonnaisia ja parhaani mukaan niitä toteuttelen. Leipien leipominen tulee tietysti edullisemmaksi kun itse tekee ja ehkä jopa paremmaksi kun tietää mitä kaikkia raaka-aineita sisältää.


 BAGELIT

1 pss kuivahiivaa (voi olla myös tuoretta hiivaa)
2 tl suola
5 dl vettä
n. 10 -12 dl Kaurajauhoja
50-100g voita
Seesaminsiemeniä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon vesi, suola, osa jauhoista sekä sulatettu voi.
Lisää joukkoon loput jauhoista. Taikinan ei tarvitse irrota kulhosta, joten käytä jauhoja maltillisesti.
Vaivaa taikinaa 5-10 minuutin ajan.
Laita taikinan päälle liina ja jätä kohoamaan.
Pyörittele taikinasta bagelinmuotoisia rinkuloita.
Laita samalla myös vesi kiehumaan ja lisää muutama tl suolaa joukkoon.
Kun vesi kehuu lisää bagelit veteen varovasti ja keitä molemmin puolin muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen laita leivinpaperin päälle pellille.
Ripottele samantien seesaminsiemiä, jotta ne tarttuvat paremmin.
Kun olet keittänyt kaikki bagelit paista niitä vielä uunissa 250 asteessa 15-30 minuuttia kunnes saavat kauniin värityksen pintaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti