perjantai 19. toukokuuta 2017

Nyhtökaura-Kasvisgratiini


Päätin kokeilla vähän erilaisempaa ruokaa mitä en ollut aikaisemmin tehnyt. On aina ihanaa löytää uusia ruokia ja kirjoittaa ne ylös reseptivihkoon. Kun sitten tulee se hetki jolloin ei itse keksi mitä tänään ruoaksi tekisin niin sivujen välistä löytyy ainakin yksi hyvä ruoka jota testailla uudestaan.

Kun mietin tekemiäni ruokia niin laatikkoruoat ovat ne, joita eniten tulee tehtyä. Sosekeittoja hiukan vähemmän, koska sauvasekoittimeni on rikki enkä ole uutta hankkinut. Kuitenkin hyvänä kakkosena tulee myös tortillaruoat. 

Tämä ruoka oli kuitenkin täyttävää ja herkullista. Sain jopa kehuja kuinka hyvältä maistui ja kyllähän sellanen aina piristää kun on onnistunut jossakin. 




                                 NYHTÖKAURA-KASVISGRATIINI

                                         1 pkt Nyhtökauraa
                                         1 tlk Tomaattimurskaa
                                         1 Parsakaali
                                         2 Tomaattia
                                         1 Sipuli
                                          Basilikaa
                                         Pippurisekoitusta
                                          Chilijauhetta
                                          1 rkl  Tahinia

                                           KASTIKE
                               
                                          1 dl Ravintohiivahiutaleita
                                          5 dl Kauramaitoa
                                           3 rkl Oliiviöljyä
                                          4 rkl Kikhernejauhoja
                                          ( vegaaanista juustoraastetta)
                                          suolaa, pippuria


1. Pienennä nyhtökaura pienemmäksi ja lisää joukkoon tomaattimurska.
2. Pilko sipuli, tomaatti ja parsakaali pienemmänksi ja lisää kulhoon, sekoita.
3. Lisää tarvittaessa hiukan vettä/tomaattimurskaa sekaan.
4. Mausta lopuksi.
5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
6. Tee seuraavaksi  vegaaninen juustokastike
7. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kikhernejauhot, sekoittele nopeasti.
8. Lisää joukkoon n. 2,5 dl kauramaidosta ja sekoittele samalla koko ajan kunnes kastike alkaa paksuuntumaan.
9. Lisää loput maidot ja anna hetken aikaa vielä olla liedellä sitten ota pois.
10. Lisää ravintohiivahiutaleet ja mausteet sekä juustoraaste.
11. Sekoittele  vielä hetken aikaa ja lisää uunivuokaan nyhtökaura-kasvisseoksen päälle.
12. Rippottele pinnalle vielä vaikka basilikajauhetta tai tuoreita yrttejä
13. Paista 200 asteessa noin 30-40 min.
                                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti