tiistai 22. elokuuta 2017

Kesäinen Suklaan Mansikkainen Raakakakku



Täytyy ainakin kerran kesässä mansikkaraakakakku tehdä,koska ne on niin herkullisia. Tästä tuli yksi parhaimmista kakuista, jonka olen tähän mennessä tehnyt. Mastui yhtä hyvältä kuin joskus jostain kahvilasta ostamani raakakakut. Harmi vain, että pitää yksin fiilistellä kun ei raksutus näiden päälle ymmärrä. 

Ehkä kerrosten välissä olisi kannattanut odottaa, että jäätyvät, mutta enhän minä sellaisia jaksanut odotella. Siitä huolimatta lopputulos oli täydellinen ja tällä kertaa suklaisen pekaanipähkinäinen pohjakin onnistui todella hyvin ja kakun pala irtosi hyvin vuoasta. Vitsit, että olen ylpeä itsestäni miten olen kehitttynyt näissä raakakakkujen valmistuksessa. Joo ehkä hetkeen ei tule kakkua tehtyä kun onhan tuossa minulle syötävää . 



SUKLAAN MANSIKKAINEN RAAKAKAKKU

POHJA:

n. 2dl Pekaanipähkinöitä (voi olla muitakin pähkinöitä)
1 dl Taateleita
2 rkl Raakakaakaojauhetta
Ripaus suolaa

SUKLAAKERROS:

½-1 dl Raakakaakaojauhetta
3 dl Liotettuja Cashewpähkinöitä
½-1 dl sulanutta kookosölyä
½ dl Agavesiirappia
1 Banaani

MANSIKKAKERROS

2 dl Mansikoita
3 dl  Liotettuja Cashewpähkinöitä
½-1 dl Sulatettua Kookosöljyä
½ dl Agavesiirappia

   

1. Liota 6 dl cashewpähkinöitä vedessä mieluiten yön yli tai 6-8 h
2. Valmista ensi pohja. Laita blenderiin pekaanipähkinät ja jauha niitä jauhomaisiksi. Lisää joukkoon tuoreet taatelit, kaakaojauhe ja ripaus suolaa. Sekoita kunnolla niin että taatelit ovat sekoittuneet hyvin joukkoon.
3. Levitä pohja irtokakkuvuokaan, jossa on pohjalla leivinpapaeri. Laita pakkaseen odottelemaan.
4. Valmista suklaatäyte.
5. Sekoita 3 dl cashewpähkinöitä blenderissä, lisää joukkoon kookosöljy, agavesiirappia, kaakaojauhe, banaani ja sekoittele taisaiseksi. Lisää pohjan päällä.
6. Jos haluat kakusta tasaisen lopputuloksen niin kannattaa antaa suklaakerroksen olla pakastimessa 1-2 h.
7. Valmista sitten mansikkakerros. Lisää blenderiin loput pähkinöitä ja sekoita. Lisää joukkoon mansikat, kookosöljy, agavesiirappi ja sekoittele. Lisää suklaakerroksen päälle.
8. Viipaloi kakun päälle tuoreita mansikoita ja laita kakku pakastimeen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti