tiistai 29. elokuuta 2017

#Kukkakaalitalkoot


Varmaan aika moni on jo kuullut siitä kuinka somen innoittamana ihmiset ryhtyivät kukkakaalitalkoisiin. Oliskohan eilen viimeksi kun luin jonkun otsikon, että kukkakaalin myynti on noussut jotain 190 % ellen nyt väärin muista. On kuitenkin hienoa, että somen maailmalla voi olla myös positiivisia vaikutuksia.

Olen aina rakastanut kukkakaalia, mutta joskus tuoreen kukkakaalin hinnat ovat olleet niin pilvissä ettei ole raaskinut ostaa. Nyt on kuitenkin tullut ostettua kun edullisesti on löytynyt. Meillä tykätään paljon syödä raakana kukkakaalia niin lehtistä lähtien. Tuntuu aina niin hassulta kun ihmisten heittävät  lehdet pois, että saavat hintaa pikkaisen alemmaksi. Itse ajattelen, että lehdet ovat yhtä tärkeitä ja niitä voi myös  käyttää hyväksi. Turhaa tulee ylimääräisrä biojätettä kun heitetään lehdet pois.

Tosiaan yritin tehdä jonkunlaista kukkakaalikeittoa, johon tuli kukkakaalin lisäksi mausteita, oatlyn påMackan tuorejuustoa, kaurakermaa, sitruunaa, kasvisliemikuutio, öljyä ja en nyt muista oliko muuta. Haasteelliseksi teki se, että en edelleenkään omista sauvasekoitinta. Joten kun kukkakaalit olivat pehmenneet piti hetken odottaa, että jäähtyy ennen kuin uskalsi vitamix:illä sekoittaa. Onhan tuo kolmivuotiaaksi tehokas, mutta en ota sitä riskiä, että rikki menee. Ainut laite kuitenkin meillä millä pystyy smoothieita tehdä. Kaikista haasteista huolimatta selviydyin voittajana ja keitto oli super hyvää !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti