tiistai 8. elokuuta 2017

Punajuuri Ituhippi hampurilainen


Jo useamman kuukauden ajan oli mielessä, että pitäisi päästä tekemään  suosikki punajuuripihvejä, jotka ovat taivaallisen hyviä. Niitä voisi mussutella, vaikka kuinka monta. Jostain kirjasta löysin reseptin ja aloin sitä sitten tuunailemaan hieman omanlaiseksi kuten aina.

Ituja on ollut taas ihanasti kasvamassa joten niitä tuleekin yleensä hyödynnettyä salaatteissa ja leivän päällä. Tällä kertaa sopi erittäin hyvin tähänkin. Hampurilaisiin en yleensä laita mitään majoneesia vaan ihan floralla tai keijulla voitelen pohjan ja kannen. Tykkään ehkä vähän kevyemmistä hamppareista. En mistään majoneesia pursunneista.

Yleensä poikaystävä valittaa ettei jääkapista löydy ikinä  mitään kun taas minun milestä löytyy vaikka minkälaista täytettä. En halua änkeä jaakappia täyteen ruokaa, jotta löydän jotakin eikä ruokaa mene hukkaan.


Punajuuripihvit

3-4 pientä punajuurta (tai muutama iso)
½ kesäkurpitsa
2 porkkanaa
2 dl vegaanista juustoraastetta
1 dl hirssiä
1 rkl Öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl Psylliumjauhetta
2 rkl Maissijauhoja
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl pippurisekoitusta
1 tl kurkumaa

1. Laita punajuuret veteen kiehumaan kunnes pehmenevät.
2. Laita toiselle levylle hirssi valmistumaan pakkauksen ohjeiden mukaan.
3. Raasta kesäkurpitsa, porkkana ja pehmenneet punajuuret.
4. Lisää joukkoon valmistunut hirssi, juustoraaste, öljy, maissijauhoja ja psylliumjauhe.
5. Mausta massa ja laita ainakin tunniksi jääkaappiin.
6. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
7. Pyörittele taikinasta pihvin muotoisia paloja. Käytä apuna vettä.
8. Paista 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti