maanantai 7. elokuuta 2017

Banaani-Mansikkamuffinssit

Olen ahkera vertailemaan eri kauppojen hintoja. Yleensä banaanit ostan joko lidlistä tai alepasta. Viime aikoina olen kuitenkin huomannut lähimmässä K-Supermarketissa luomubaneeja, jotka on erikseen laitettu pussiin ja hinnoiltu valmiiksi. Nämä banaanit ovat yleensä olleet hiukan tummia banaaneja. Tämähän sopii minulle hyvin, koska mielummin ostan tummia kuin liian raakoja banaaneja. Osan voi aina pakastaa, joista voi myöhemmin tehdä banaanijäätelöä. Loput voi hyödyntää smoothien, lettujen tai muiden jälkiruokien muodossa. 

Ostin ihan kivasti noita banaaneja kun vähän halvemmalla sain niin osan  banaaneista pakastin ja toisen pussin otin käyttöön arkisissa välipaloissa. Muistin, että pakastimesta löytyy myös mansikoita. Aloin sitten pohtimaan jonkinlaista banaani-mansikkamuffinsseja. Samalla kävin kaappeja läpi. Sieltä löytyi sellaisia raaka-aineita, jotka olin aivan unohtanut kuten koivusokeri. Milloinkohan sitäkin on viimeksi tarvinnut ?!

En edes muista milloin viimeksi olen muffinsseja syönyt. Siitä on aikaa monta vuotta. Halusin tehdä sellaisia herkkuja, joita voisin hyvällä mielellä, vaikka syödä aamupalaksi. Tästä tuli yksi sellainen herkku. Jälleen kerran yksi uusi kokeilu, jonka voi lisätä reseptivihkoon. Eihän nämä nyt maailman kauneimmilta näytä, mutta sisältö on paljon tärkeämpi kuin ulkonäkö.



1 Banaani
1 dl Sokeria
1-2dl jogurttia
1 rkl öljyä
3 dl Kaurajauhoja
1 dl Mansikoita
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

1. Mussaa banaani ja lisää joukkoon, sokeri, jogurtti sekä öljy
2. Sekoita kuivat aineet keskenään
3. Sekoita kuivat ja märät aineet keskenään sekaisin.
4. Lopuksi lisää paloitellut mansikat ja sekoittele.
5.  Annostelu muffinivuokiin.
6. Paista 180-200 asteessa 30- 40 minuuttia.
7. Anna jäähtyä ja herkuttele !





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti