perjantai 26. toukokuuta 2017

Enchilada Nyhtökaurasta




Enchilada ruoasta kuulin vasta ensimmäistä kertaa elintarvikealaa opiskellessani. Ryhmämme kanssa tehtävänä oli valmistaa enchiladaa,mutta siis ihan lihaversioina. Myöhemmin kotona ollessani Turussa muokkasin joitakin kuukausia myöhemmin siitä itselleni kasvisversioita soijarouheen avulla. Siitä asti se on ollut yksi suosikkiruokani.

Tätä voi tuunailla minkälaiseksi vain. Minulla kuitenkin teki mieli pitkästä aikaa tortillaruokaa, joten tämä sopi hyvin. Vuoka ei ehkä näytä kaikkein kauneimmalta, mutta sisältö maistuu sitäkin herkullisemmalta. Jos ette ole tutustunut niin nyt kannattaa. Varsinkin jos satutte rakastamaan tortillaruokaa kuten minä. En tiedä mikä on sitten oikea tapa näitä tehdä, mutta on minulla on omat tapani. Tämä enchilada oli ehkä siitä vähän erikoinen, että kokkeilin laittaa ituja sekaan ja hyvin ne sinne sopivat, vaikka saattaa kuulostaa hieman oudolta yhdistelmältä.

Ainakin olen todella hyvä tortillarullien käärijä, vaikka itseäni kehunkin. Välillä poikaystäväkin pyytää neuvomaan miten ne saa kunnolla pysymään kiinni. Ehkä tulee sieltä kun joskus olin vuoden yhdessä elintarviketehtaassa, jossa piti tortilloja kääriä tiivisti kiinni. Päivän aikana joutui jopa 1500-2000 wrappia käärimään. Kun sellaista vuodenkin tekee niin alkaa se tekniikka hahmottumaan. Töiden lopputtua näin useasti jopa unta siitä kuin käärin niitä wrappejä. Työmaailman kokemuksesta on siis ollut hyötyä myös kotikokkailussa. Ilman sitä olisin tuskin oppinut koko käärimistä kunnolla.






                      ENCHILADAA NYHTÖKAURASTA

                        1 pkt Nyhtökauraa
                        1 prk  Tomaatimurskaa
                        1 sipuli
                        3-5 Pientä herkkusientä
                        2 Tomaattia
                        1 dl ituja
                        1 dl vegaanista juustoa
                        1 rkl tahinia
                        1 tl savupaprikajauhe
                        1 -2 tl basilikajauhe
                        1 tl kurkumajauhe
                        2 rkl chilikastiketta
                       1 pkt Tortillapohjia
                        1 prk Kaurakermaa

 1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 
 2. Murenna nyhtökaura kulhoon ja lisää tomaatimurska sekä mausteita sekaan.
 3. Pilko sipuli, tomaatit ja herkkusienet.
 4. Lisää kaikki muut paitsi kerma ja juusto kulhoon.
 5. Sekoita kunnolla.
 6. Levitä tortillapohjien päälle täytettä tasaisesti ja kääri tiiviiksi tortillarullaksi.
 7. Lado tortillat voideltuun uunivuokaan.
 8. Laita raasstettua vegaanijuustoa päälle ja pieni purkki kaurakermaa.
9. Lopuksi pinnalle hiukan basilijauhetta.
10. Laita uuniin 15 - 30 minuutiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti